La Anenii Noi va fi construit un HUB de turism sportiv

  • 21 Martie 13:51
La Anenii Noi va fi construit un HUB de turism sportiv

Specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru au evaluat ieri șantierul unde au loc lucrările de construcție în cadrul proiectului regional „Anenii Noi-HUB Național de turism sportiv" și au constatat că acesta derulează conform normelor, transmite MOLDPRES.

„În prezent, se efectuează  lucrările de construcție a clădirii ce va fi Centru de pregătire a loturilor olimpice naționale de triatlon, ciclism, motocross și Caiac-Canoe, Academie pentru copii, punct de închiriere/reparație echipament și vânzare a produselor locale”, indică ADR Centru.

Autoritățile locale își propun să dezvolte zona prin amenajarea parcărilor asfaltate, lacului pentru natație și a plajei adiacente, construcția căsuțelor pentru turiști, deschiderea centrelor de informare pentru potențiali vizitatori.

Proiectul este implementat de ADR Centru și susținut financiar cu peste 24 milioane de lei (1,2 mln de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), la care se adaugă cofinanțarea Primăriei orașului Anenii Noi în valoare de peste 2,5 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,57 m/s
Thu
20
Fri
20
Sat
22
Sun
21
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău