La alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, alegătorii vor avea acces în secțiile de votare doar dacă vor purta măști de protecție

  • 13 Octombrie 2020 15:31
La alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, alegătorii vor avea acces în secțiile de votare doar dacă vor purta măști de protecție

La alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, alegătorii vor avea acces în secțiile de votare doar dacă vor purta măști de protecție. Birourile electorale ale secțiilor de votare urmează să asigure cetățenii cu câte o mască prevenind, astfel, răspândirea infecției și asigurând dreptul la vot.

Totodată, persoane care manifestă simptome caracteristice COVID-19, inclusiv, în ziua alegerilor, vor avea posibilitate, până la orele 15.00 să solicite la domiciliu, în scris sau verbal, urna mobilă.

Despre acest lucru a informat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței Guvernului, cu referire la decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

În cazul în care persoanele s-au prezentat, deja, la secția de votare până la orele 15.00, dar manifestă simptomatică precum este febra, tusă, nu se va permite exercitarea dreptului la vot și se va face înscrierea persoanei pentru exercitarea dreptului la vot la domiciliu prin intermediul echipei mobile, a spus Viorica Dumbrăveanu.

În cazul în care alegătorul va veni la secția de votare după ora 15.00, acesta va putea vota, însă, vor fi întreprinse măsuri de dezinfectare imediată a spațiului.

Și persoanele aflate în autoizolare, vor putea vota, la fel, prin intermediul urnei mobile.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău