La Alba Iulia, pregătirile pentru sărbătoarea Zilei Naționale sunt în plină desfășurare

  • 26 Noiembrie 2018 12:59
 La Alba Iulia, pregătirile pentru sărbătoarea Zilei Naționale sunt în plină desfășurare

La Alba Iulia, pregătirile pentru sărbătoarea Zilei Naționale, la 100 de ani de la Marea Unire, sunt în plină desfășurare. Având în vedere numărul mare de persoane care sunt așteptate să participe la sărbătoare, autoritățile au decis amenajarea, într-un colegiu din oraș, a unui spital și organizarea mai multor puncte, mobile și fixe, de prim-ajutor, transmite RRA.

De asemenea, aproximativ 45 de angajați ai Unității de Primiri Urgențe se vor afla, zilnic, la datorie, în perioada 29 noiembrie - 2 decembrie. Printre manifestările organizate la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naționale și a Centenarului Marii Uniri, se numără o paradă militară, spectacole și un grandios foc de artificii. 

Manifestările vor începe la Alba Iulia încă de pe data de 29 noiembrie, însă punctul culminant va fi pe 1 decembrie. De la ora 7:00 se va efectua un serviciu religios la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, urmat de un tedeum la ora 10:00. La ora 10:30 se va citi Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia, după care vor fi primite soliile din cetățile de scaun în fața Sălii Unirii.

Vor fi dezvelite plăci omagiale, iar de la ora 12:00 se va sfinți Monumentul Marii Uniri. Cel mai așteptat moment al zilei, ceremonialul militar, se va desfășura la ora 15:30.

Vor participa aproximativ 1.000 de militari și 200 de mijloace tehnice terestre. Mijloace aeriene, vor fi mai multe categorii, elicoptere și avioane.

36.000 de porții de mâncare sunt pregătite pentru masa populară care va fi servită în trei locuri. Atmosfera va fi încălzită pe parcursul zilei cu muzică românească tradițională.

Sărbătoarea se va încheia pe data de 1, la miezul nopții, cu un omagiu adus sunetului românesc - un recital de nai și orgă pe Podul Unirii, însă va continua a doua zi cu concerte pentru cei mari și pentru cei mici.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău