La 70 de ani, sportivul moldovean Mihail Malear a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial la judo

  • 25 Octombrie 2018 13:20
La 70 de ani, sportivul moldovean Mihail Malear a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial la judo

Sportivul moldovean Mihail Malear a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial de veterani la judo, care s-a desfășurat la Cancun (Mexic), categoria de vârstă M9 (plus 70 de ani), categoria de greutate până la 100 de kilograme, transmite MOLDPRES.

Solicitat astăzi de agenție să comenteze performanța înregistrată, Mihail Malear a declarat că a muncit intens, în special în ajunul campionatului, pentru a urca pe podiumul de premiere.

„Mă antrenez regulat pe tot parcursul anului, dar în ajunul turneelor de anvergură forțez pregătirile. De data aceasta a fost mai greu să devin campion, pentru că am concurat la altitudine. În plus, diferența de fus orar (8 ore) și temperatura înaltă (circa 30 de grade), de asemenea, a influențat evoluțiile tuturor participanților. În fine, încă un vis al meu s-a realizat”, a declarant performerul.

Mihail Malear i-a învins în calea sa spre prima treaptă a podiumului de premiere pe Milan Marousek (Cehia), Lothar Scheptel (Germania), Milan Vagner (Cehia) și Artur Schnabel (Germania).

Coechipierul Viorel Marinescu (M5, plus 100 kg) s-a clasat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Pe locurile cinci s-au situat Alexandru Găină (M1, 81kg), Muhtar Murtazaliev (M5, 100kg), Leonid Ramă (M2, 90 kg).

Ion Patrașcu (M2, 90 kg), Grigor Canțer (M3, 81 kg) au ocupat locurile 18.

Titlul obținut de Mihail Malear este al șaptelea în palmaresul său. Vara curentă, la Glasgow (Marea Britanie), el a devenit pentru a șasea oară și campion european.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la Mondialele de la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au mai devenit Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov, Nicolae Belocosov și Sergiu Toma.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău