La 10 noiembrie 2011, Radio Chișinău a lansat “Întâlnirile Radio Chișinău”

  • 13 Ianuarie 2012 12:08
La 10 noiembrie 2011, Radio Chișinău a lansat “Întâlnirile Radio Chișinău”

“Întâlnirile Radio Chișinău”, un club de discuții deschis oamenilor de cultură, din mass-media și tuturor celor interesați de evenimentele și subiectele cu adevărat importante din spațiul public . Ne propunem astfel să instituim un spațiu de întâlnire și

La 10 noiembrie 2011, Radio Chișinău a lansat “Întâlnirile Radio Chișinău”, un club de discuții deschis oamenilor de cultură, din mass-media și tuturor celor interesați de evenimentele și subiectele cu adevărat importante din spațiul public . Ne propunem astfel să instituim un spațiu de întâlnire și dezbatere, un cadru al schimbului de idei și opinii.


Primul invitat special al Clubului a fost regizorul Cristi Puiu, aflat în noiembrie la Chișinău cu ocazia difuzãrii în premierã în Republica Moldova a filmelor sale Marfa și banii, Moartea domnului Lăzărescu și Aurora.
Filmele lui Cristi Puiu au fost premiate la numeroase festivaluri internaționale, Marfa și banii fiind prima producție românească de după 1990, selectată la Cannes, în 2001, în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs și este considerat filmul care a inaugurat noul val românesc în cinematografie. În 2004, Cristi Puiu obține Ursul de aur la Festivalul Internațional de la Berlin cu scurtmetrajul Un cartuș de Kent și un pachet de cafea. Iar în 2005 ia Marele Premiul al secțiunii Un certain Regard la Festivalul de la Cannes cu Filmul Moartea domnului Lăzărescu.
Aurora, ultimul film semnat de Cristi Puiu a avut premierea la Festivalul Internațional de Film de la Cannes la secțiunea Un Certin Regard în 2010.

Vă propunem să ascultați o selecție cu cele mai importante momente:

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău