Kurt Volker | Încercările Moscovei de a readuce Ucraina sub influența sa, pentru a o face parte din "Imperiul Rus", nu vor avea succes

  • 19 Iunie 2019 15:27
Kurt Volker | Încercările Moscovei de a readuce Ucraina sub influența sa, pentru a o face parte din

Reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, consideră că încercările Moscovei de a readuce Ucraina sub influența sa, pentru a o face parte din "Imperiul Rus", nu vor avea succes, deoarece poporul ucrainean nu mai dorește acest lucru.

"Dacă Rusia dorește ca Ucraina să devină parte a sferei rusești de influență, a Imperiului Rus, atunci cred că această oportunitate este pierdută. Poporul ucrainean nu se va mai întoarce niciodată acolo" - a subliniat diplomatul american.

Potrivit lui Kurt Volker, Statele Unite, UE și alte țări occidentale îi ajută pe ucraineni să lupte împotriva agresiunii Federației Ruse, care își propune să își recâștige controlul asupra Ucrainei. "Depunem eforturi semnificative pentru a menține (în Ucraina,. n.red) o politică occidentală puternică. Statele Unite și UE au impus sancțiuni și le-au consolidat, am eliminat restricțiile privind aprovizionarea cu arme letale a armatei ucrainene" - a explicat reprezentantul special al SUA pentru Ucraina.

Kurt Volker a mai amintit decizia SUA de a acorda asistență suplimentară pentru consolidarea domeniul securității și apărării din Ucraina. "Așadar, ne întărim poziția și cred că această poziție este consecventă" - a adăugat diplomatul american.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău