Kuleba: Ucraina are nevoie de arme și de sancțiuni maxime contra Rusiei

  • 06 Aprilie 2022 15:54
Kuleba: Ucraina are nevoie de arme și de sancțiuni maxime contra Rusiei

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a susținut miercuri că aliații străini trebuie să impună sancțiuni maxime Rusiei și să furnizeze Ucrainei toate armele de care are nevoie pentru a preveni răspândirea războiului la alte țări, informează Reuters.

''Singura modalitate de a împiedica răspândirea războiului rus în afara Ucrainei este de a ne furniza sprijin integral. Sancțiuni maxime. Toate armele. Politica de 'a nu-l provoca pe Putin' a eșuat grav în anii trecuți'', a scris Kuleba pe Twitter, potrivit Agerpres.

Rusia și-a retras trupele din zona capitalei Kiev și din tot nordul Ucrainei și negocierile între părți continuă online, dar ele riscă să fie îngreunate și mai mult de descoperirea a numeroase cadavre de civili în urma retragerii ruse.

În timp ce Ucraina și statele occidentale acuză Moscova de crime de război, aceasta din urmă susține că este vorba despre înscenări din partea Kievului.

Pe de altă parte, retragerea trupelor ruse din acele zone pare să fie o acțiune de regrupare înaintea unei intensificări a ofensivei în estul Ucrainei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău