Kuleba: Rusia șantajează comunitatea internațională prin blocarea porturilor ucrainene

  • 25 Mai 2022 20:06
Kuleba: Rusia șantajează comunitatea internațională prin blocarea porturilor ucrainene

Rusia încearcă să șantajeze comunitatea internațională prin oferta sa de a debloca porturile ucrainene dacă sancțiunile sunt atenuate, spune ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba. Oficialul ucrainean a făcut declarațiile la Forumul Economic Mondial de la Davos, în Elveția.

„Este vorba de șantaj evident. Nu putem găsi un exemplu mai clar de șantaj în relațiile internaționale”, a spus Kuleba, potrivit DIGI24.

El a avertizat că dacă Rusia nu renunță la blocada împotriva exporturilor de grâne din Ucraina, întregul ciclu agricol va fi întrerupt, iar lumea se va confrunta cu o criză alimentare pe mai mulți ani.

„Când procedezi în acest fel, practic spui nu negocierilor. Dacă Rusia ar fi preferat discuțiile în locul războiului, atunci și noi am fi procedat diferit.

Această strategie, de a oferi concesii, a fost folosită din 2014 până în 24 februarie 2022. Facem concesii aici, facem concesii acolo, va ajuta să prevenim războiul. A eșuat. Opt ani de folosire a acestei strategii au dus la vărsare de sânge în Donbas și la situația în care rachete lovesc Kievul ”, a mai spus șeful diplomației ucrainene.

„Ucraina suferă mai mult decât Rusia. După trei luni de război, mesajul meu este simplu: Omorâți exporturile rusești. Nu mai cumpărați din Rusia și nu le mai permiteți să vă folosească banii pentru a investi în această mașinărie de război, de ucis și de distrus”, a concluzionat Kuleba.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău