Kremlinul susține că Rusia își dezvoltă propriul program de drone, în urma unor informații privind un proiect comun cu Iranul

  • 06 Februarie 18:45
Kremlinul susține că Rusia își dezvoltă propriul program de drone, în urma unor informații privind un proiect comun cu Iranul

Rusia are propriile programe de producere a dronelor, a declarat luni Kremlinul, după ce Wall Street Journal (WSJ) a dezvăluit detalii despre un presupus proiect comun cu Iranul, relatează CNN.

Potrivit unor oficiali citați de WSJ, Moscova și Teheranul au convenit să construiască o fabrică în Rusia care ar putea produce cel puțin 6.000 de drone de concepție iraniană pentru a fi folosite în războiul din Ucraina. Cele două țări urmăresc să construiască o dronă mai rapidă care ar putea reprezenta noi provocări pentru apărarea aeriană ucraineană, potrivit G4media.

„Rusia are o serie de programe proprii pentru a crea vehicule aeriene fără pilot la bord pentru o varietate de scopuri”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timpul unei convorbiri obișnuite cu reporterii.

„Aceste programe sunt în curs de implementare, iar președintele [Putin] a adoptat recent o listă de instrucțiuni pentru dezvoltarea domeniului vehiculelor aeriene fără pilot”, a adăugat el, referindu-se la un decret publicat la sfârșitul lunii decembrie care prezintă strategia Rusiei pentru dezvoltarea unui program de drone.

În acest decret, președintele rus Vladimir Putin a ordonat guvernului să înființeze o comisie care să supravegheze dezvoltarea dronelor, infrastructura necesară și formarea personalului necesar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
2,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Sun
10
Mon
9
Tue
4
Wed
3
Thu
5
Arhivă Radio Chișinău