Kremlinul s-a răzgândit în privința negocierilor de pace și spune că nu există rezultate promițătoare

  • 30 Martie 13:52
Kremlinul s-a răzgândit în privința negocierilor de pace și spune că nu există rezultate promițătoare

Kremlinul a salutat miercuri faptul că Kievul și-a exprimat în scris propuneri pentru un acord de pace, dar a spus că încă nu există rezultate „foarte promițătoare”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu a observat nimic cu adevărat promițător sau care să pară un progres în negocierile de pace și a spus că mai este mult de lucru pentru un acord, scrie digi24.ro.

Ucraina a transmis Rusiei marți, după negocierile de pace de la Istanbul, zece propuneri pentru un acord de pace printre care se numără garanții de securitate, posibilitatea de aderare la UE, fără integrarea în NATO, precum și oferirea unei perioade de 15 ani pentru a rezolva problemele legate de Crimeea și Sevastopol prin negocieri bilaterale între Ucraina și Rusia.

Peskov a spus, însă, miercuri că Rusia nu va discuta despre Crimeea cu nimeni, nici măcar cu Ucraina, pentru că „este parte a Federației Ruse”.

Poziția Kremlinului expirmată miercuri este în contradicție cu semnalele date cu o zi în urmă, când delegația rusă anunța că discuțiile au avansat, iar ministerul apărării din Rusia a precizat că va opri ofensiva spre Kiev și Cernihiv pentru a facilita viitoare negocieri.

Aliații occidentali au avertizat însă că mișcarea rușilor are legătură cu pierderile suferite în Ucraina și că trupele sunt retrase pentru reaprovizionare, unele dintre ele fiind mutate în est pentru a-i încercui pe ucraineni. De asemenea, bombardamentele au continuat în Cernihiv, în ciuda declarațiilor făcute de Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:5,81 m/s
Sat
15
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău