Kremlinul: Nu se discută la ora actuală despre un summit între Putin și Biden

  • 18 Noiembrie 2022 14:26
Kremlinul: Nu se discută la ora actuală despre un summit între Putin și Biden

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Joe Biden nu intenționează să se întâlnească deocamdată, a declarat vineri Kremlinul, după ce un viceministru rus de externe lăsase să se înțeleagă că Moscova nu exclude întâlniri la nivel înalt între cele două țări, potrivit Reuters.

''Un summit iese din discuție în acest moment'', a declarat laconic presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov afirmase anterior vineri că Rusia nu exclude posibilitatea unor noi întâlniri la nivel înalt cu SUA privind ''stabilitatea strategică'', după o preconizată reuniune între cele două state la Cairo privind proliferarea nucleară în viitorul apropiat, transmite Agerpres.

Conform viceministrului rus, o reuniune a Comisiei consultative pentru Tratatul privind reducerea și limitarea armelor strategice ofensive (START) - dacă partea americană se va arăta interesată - ar urma să aibă loc între 29 noiembrie și 6 decembrie în capitala egipteană, notează TASS.

Cu toate acestea, Riabkov a indicat că nu există nimic de discutat cu Statele Unite pe tema Ucrainei, în privința căreia cele două părți au poziții radical opuse, potrivit Reuters. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău