Kremlinul nu exclude posibilitatea unei întâlniri Trump-Putin în marja summitului APEC

  • 03 Noiembrie 2017 13:29
Kremlinul nu exclude posibilitatea unei întâlniri Trump-Putin în marja summitului APEC

Posibilitatea unei întâlniri între președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omologul său american Donald Trump cu prilejul summitului APEC în Vietnam în cursul acestei luni este în prezent discutată, a declarat Kremlinul vineri, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri într-o conferință de presă la Moscova că o astfel de întâlnire ar putea avea loc.

În prezent, părțile încearcă să se pună de acord în privința unei astfel de întâlniri la summitul APEC din 10-11 noiembrie în Vietnam, a indicat Peskov, citat de TASS, subliniind că "importanța unui astfel de contact pentru relațiile internaționale este greu de supraestimat".

"Nu excludem posibilitatea de a organiza într-adevăr o astfel de întâlnire; sunt discuții în curs despre aceasta", a reiterat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Potrivit lui Peskov, un anunț în acest sens va fi făcut după ce părțile vor conveni asupra detaliilor acestei întâlniri.

La 23 octombrie, Casa Albă a anunțat că este posibilă o întâlnire dintre președinții Trump și Putin în cadrul summitului APEC din Vietnam, dar nu există încă detalii referitoare la o astfel de întrevedere.

Într-un interviu acordat joi pentru Fox News, Donald Trump a declarat că Rusia ar putea să ajute SUA în rezolvare crizei legate de Coreea de Nord. "Ei (rușii) ne-ar putea ajuta în privința Siriei", a adăugat președintele american, subliniind că "trebuie să vorbim și despre Ucraina".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău