Kremlinul neagă lovirea unei clădiri rezidențiale din Dnipro, în urma căreia au murit 35 de persoane

  • 16 Ianuarie 2023 13:05
Kremlinul neagă lovirea unei clădiri rezidențiale din Dnipro, în urma căreia au murit 35 de persoane

Kremlinul a negat luni responsabilitatea pentru atacul din weekend asupra unui bloc de apartamente din orașul ucrainean Dnipro, soldat cu cel puțin 36 de morți, potrivit AFP.

„Forțele armate ruse nu lovesc clădiri rezidențiale sau infrastructuri sociale, ci obiective militare”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, înainte de a se referi la „concluzia unor reprezentanți ai părții ucrainene” potrivit căreia lovitura ar fi putut fi provocată de apărarea aeriană, scrie G4Media.

Numărul persoanelor ucise în atacul cu rachete rusești asupra unui bloc de locuințe din Dnipro a crescut la 35, potrivit oficialilor ucraineni.

Guvernatorul regiunii, Valentin Reznicenko, a confirmat într-o actualizare transmisă luni dimineața pe Telegram că 35 de persoane, între care doi copii, au fost ucise în atac.

Operațiunea de căutare și salvare a eventualilor supraviețuitori din Dnipro se desfășoară de aproape 40 de ore.

În cursul nopții, salvatorii au scos alți câțiva morți de sub dărâmăturile blocului distrus de o rachetă rusească. 39 de persoane au fost salvate, iar 75 au fost rănite. Printre cei răniți se numără 14 copii. Soarta altor 35 de locatari din clădire este necunoscută.

Căutările sub dărâmături continuă, dar șansele de a mai găsi supraviețuitori sunt tot mai puține. „Șansele de a mai salva oameni acum sunt minime. Cred că numărul morților va fi de ordinul zecilor”, a declarat pentru Reuters primarul orașului Dnpro, Boris Filatov.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău