Kremlinul, în replică la declarațiile Casei Albe privind Crimeea: „Rusia nu poate să discute despre teritoriile sale cu partenerii străini”

  • 15 Februarie 2017 13:17
Kremlinul, în replică la declarațiile Casei Albe privind Crimeea: „Rusia nu poate să discute despre teritoriile sale cu partenerii străini”

Rusia nu intenționează să discute despre retrocedarea Crimeii cu partenerii externi, afirmă Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, Vladmir Putin, în replică la declarațiile Casei Albe, potrivit cărora președintele Donald Trump se așteaptă ca Moscova să returneze peninsula Ucrainei.

„În ceea ce privește Crimeea, acest subiect nu va fi discutat, pentru că Rusia nu poate să discute despre teritoriile sale cu partenerii străini”, a declarat Peskov, citat de TV Rain.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a mai spus că subiectul Crimeii nu ar fi fost abordat direct în discuția telefonică pe care Donald Trump a purtat-o cu Vladimir Putin. El a adăugat că edificarea relației dintre Rusia și SUA încă nu a început, aceasta aflându-se deocamdată la nivelul unei declarații de intenții. În consecință, nu este cazul ca evenimentele să fie grăbite, a subliniat Dmitri Peskov.

Amintim că purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a declarat într-o conferință de presă că „președintele Trump a arătat foarte clar că se așteaptă ca Rusia să contribuie la reducerea escaladării violențelor în Ucraina și să returneze Crimeea”.

În același timp, Donald Trump ar vrea să se înțeleagă bine cu Rusia.

După aceasta, președintele Dumei de Stat de la Moscova, Viaceslav Voloșin, a calificat discuțiile privind o așa-zisă „înstrăinare a Crimeii de Rusia” drept atentat la integritatea teritorială a țării sale. El a mai spus că Moscova așteaptă ca Donald Trump să se expună personal pe marginea acestui subiect, deoarece reprezentantul Casei Albe ar fi putut reda eronat poziția președintelui american, precizează TV Rain.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău