Kremlinul îi amenință cu închisoarea pe politicienii care îi cer demisia lui Putin

  • 13 Septembrie 2022 16:30
Kremlinul îi amenință cu închisoarea pe politicienii care îi cer demisia lui Putin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, i-a amenințat, marți, pe cei care încalcă legile cenzurii din timpul războiului, pentru care există pedeapsa condamnării cu până la 15 ani de închisoare, în contextul în care în urmă cu o zi deputați municipali din toată Rusia au cerut Dumei de Stat să îl acuze pe șeful statului rus de înaltă trădare pentru declanșarea campaniei militare în Ucraina iar acesta să-și dea demisia, scrie digi24.ro.

Reporterul Reuters Jake Cordell scrie pe Twitter că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spune că linia dintre a critica legal campania armată a Rusiei în Ucraina și încălcarea legilor cenzurii din timpul războiului, pentru care există pedepse de până la 15 ani de închisoare, este „foarte, foarte fină”.

Luni, deputați municipali din toată Rusia i-au cerut demisia lui Vladimir Putin și l-au acuzat de înaltă trădare pentru declanșarea campaniei militare în Ucraina. Aceștia spun că președintele rus „dăunează viitorului Rusiei și al cetățenilor săi”.

„Deputații încă nu au interdicție să aibă o opinie. Și de asemenea nu este interzis să vorbești de demisia președintelui. Nu este un monarh, ci un lucrător angajat, primește un salariu din taxele noastre”, le-a spus jurnaliștilor de la Insider Ksenia Torstrem, adjunctul municipal al districtului Semenovski din Sankt Petersburg. „Funcția noastră este de a reprezenta interesele oamenilor și vedem că oamenii nu sunt mulțumiți”, transmite The Guardian.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău