Kremlinul declară că situația din Belarus este sub control și nu este nevoie să trimită forțe

  • 31 August 2020 14:30
Kremlinul declară că situația din Belarus este sub control și nu este nevoie să trimită forțe

Kremlinul a declarat luni că situația din Belarus este sub control și nu vede nevoia trimiterii de forțe pentru a-l sprijini pe președintele belarus Aleksandr Lukașenko, care se confruntă cu ample proteste după scrutinul controversat din 9 august, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că Kremlinul a creat o forță specială de poliție pentru a-l sprijini pe Lukașenko la solicitarea acestuia, însă a precizat că forțele nu vor fi desfășurate decât în cazul în care situația din Belarus va scăpa de sub control.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că forțele de securitate din Belarus și conducerea țării țin situația sub control "într-o manieră destul de sigură".

Moscova este de asemenea pregătită să sprijine Belarusul, un aliat apropiat al Rusiei, pentru modificarea Constituției sale dacă i se cere acest lucru, a mai spus Peskov.

Reuters reamintește faptul că rușii au votat în iulie în favoarea modificărilor constituționale care-i vor permite președintelui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036 cel puțin dacă va fi reales. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău