Kremlinul cu ochii pe regiunea transnistreană

  • 06 Septembrie 2022 15:03
Kremlinul cu ochii pe regiunea transnistreană

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a făcut noi declarații astăzi privind regiunea transnistreană, comentând reacția diplomației de la Chișinău care și-a reiterat poziția pașnică pentru reintegrarea țării și pentru dialogul cu Federația Rusă privind retragerea trupelor ruse staționate ilegal pe teritoriul Rep. Moldova.

Serghei Lavrov a comentat că astfel de declarații ale autorităților moldovenești ar distorsiona esența problemei transnistrene și că prezența trupelor rusești pe malul stâng al Nistrului în scopul operațiunii de menținere a păcii și de păstrare a depozitelor de muniții din Cobasna este o consecință a nesoluționării problemei și nu cauza ei. Potrivit lui Lavrov, actualul impas în reglementarea transnistreană  ar fi cauzat de nedorința Chișinăului, sub diverse pretexte, de a răspunde pozitiv solicitărilor repetate ale Tiraspolului de a începe negocieri asupra principiilor reglementării pașnice a conflictului.

Săptămâna trecută, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a amenințat Rep. Moldova, declarând că Moscova „va face totul” pentru a apăra interesele populației rusofone din Transnistria și Găgăuzia.

Și viceministurul rus de externe Andrei Rudenco, a criticat, într-un interviu pentru RiaNovosti, cooperarea Chișinăului cu NATO și UE în domeniul militar.  

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău