Kremlinul consideră sugestiile occidentale că Prigojin a fost ucis la ordinele sale o „minciună absolută”

  • 25 August 2023 15:00
Kremlinul consideră sugestiile occidentale că Prigojin a fost ucis la ordinele sale o „minciună absolută”

Kremlinul a declarat vineri că sugestiile și speculațiile occidentale că șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a fost ucis la ordinele sale sunt o „minciună absolută”, transmite Agerpres, citând Reuters.

Într-o convorbire cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că ancheta privind accidentul aviatic de miercuri seara, în care, conform unor informații preliminare invocate de președintele Vladimir Putin, au murit Prigojin și asociații săi, este în desfășurare.

Putin nu s-a întâlnit recent cu Prigojin, a adăugat Peskov.

Kremlinul a mai declarat că este imposibil de spus dacă Vladimir Putin va participa la funeraliile șefului mercenarilor Wagner, dar că liderul de la Kremlin are „un program foarte plin”.

Conform Kremlinului, grupul de mercenari Wagner nu are o existență juridică oficială.

În discuția cu jurnaliștii, Peskov a spus că Wagner există ca un grup care a adus o „mare contribuție” la campania militară a Rusiei în Ucraina și a lăudat „eroismul” luptătorilor săi.

Mercenarii Wagner au încercat în iunie pentru scurt timp să mărșăluiască spre Moscova într-o revoltă menită să-i înlăture pe rivalii lui Prigojin din sistemul de apărare, o rebeliune condamnată de președintele Vladimir Putin ca o „înjunghiere în spate” trădătoare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
28,24
Câțiva nori
Umiditate:61 %
Vint:3,09 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău