Kremlinul asigură că armata rusă vizează exclusiv ''teroriști'' în provincia siriană Idlib

  • 03 Iunie 2019 15:05
Kremlinul asigură că armata rusă vizează exclusiv ''teroriști'' în provincia siriană Idlib

Kremlinul a dat asigurări luni că armata rusă nu vizează decât "teroriști" în provincia Idlib, ultimul bastion jihadist, în condițiile în care președintele american Donald Trump a acuzat Rusia și pe aliatul acesteia, regimul de la Damasc, că ucid "mulți civili nevinovați", informează AFP.

"La Idlib, există în continuare o mare concentrare de teroriști și de combatanți care se folosesc de această concentrare pentru a viza ținte civile sau a se deda unor acte de agresiune împotriva instalațiilor militare ruse", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. "Bombardamentele teroriștilor dinspre Idlib sunt inacceptabile și sunt luate măsuri pentru a neutraliza aceste poziții de artilerie", a continuat Peskov.

Aceste declarații intervin după ce președintele american Donald Trump i-a cerut Siriei și aliatului său rus, în noaptea de duminică spre luni, pe contul său de Twitter, să înceteze "bombardamentul infernal" din Idlib.

"Aud vorbindu-se că Rusia, Siria și într-o măsură mai mică Iranul desfășoară un bombardament infernal în provincia Idlib din Siria și omoară fără discriminare mulți civili nevinovați. Lumea observă acest masacru. Care este obiectivul, ce veți obține? Încetați!", a scris el pe Twitter cu puțin înainte de a pleca într-o vizită de stat în Marea Britanie.

Vineri, mai multe ONG-uri siriene au denunțat inacțiunea comunității internaționale în fața intensificării atacurilor întreprinse de regimul sirian și aliatului său rus în provincia Idlib, aflat, în opinia lor, la originea "celui mai mare" val de refugiați de la începutul conflictului.

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a afirmat vineri că aproape 950 de persoane, majoritatea combatanți și circa o treime civili, au murit în decursul unei luni de lupte care au loc în Idlib și împrejurimile sale.

Escaladarea din provincia Idlib, care se învecinează cu Turcia, este cea mai gravă după ce Moscova și Ankara, susținătoare a unor grupuri insurgente, au anunțat în septembrie 2018 încheierea unui acord asupra creării unei "zone demilitarizate" menite să separe teritoriile insurgenților și zonele guvernamentale alăturate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău