Kremlinul ar avea înregistrări de natură sexuală cu Donald Trump

  • 11 Ianuarie 2017 09:37
Kremlinul ar avea înregistrări de natură sexuală cu Donald Trump

Serviciile ruse de informații ar avea înregistrări de natură sexuală cu președintele american ales Donald Trump, cu care pot să îl șantajeze, relatează Haaretz, care citează o copie a raportului comunității americane de informații publicate de Buzzfeed, însă a cărei autenticitate nu a fost confirmată, scrie Digi24.

„Un fost ofițer din serviciile de informații ruse susține că FSB l-a compromis pe Trump prin activitățile sale la Moscova suficient pentru a-l putea șantaja. Potrivit mai multor surse apropiate dosarului, comportamentul său la Moscova a inclus acte sexuale perverse” care au fost  aranjate/monitorizate de FSB”, se arată în documentul care le-a fost prezentat președintelui Barack Obama și președintelui-ales Donald Trump.

Potrivit documentului, autoritățile ruse l-au cultivat” pe Trump de cel puțin cinci ani, la ordinele lui Vladimir Putin, pentru a provoca discordie și diviziune în SUA și în NATO.

Memo-ul publicat afirmă că Moscova, la ordinul lui Putin și sub coordonarea purtătorului său de cuvânt Dmitri Peskov, le-a furnizat lui Trump și echipei sale informații importante despre oponenții si, inclusiv despre candidata democrată Hillary Clinton, timp de mai mulți ani. Informația a fost confirmată de un apropiat al republicanului, care a organizat vizitele recente la Moscova ale acestuia și care a spus, în iunie 2016, că informațiile ruse au fost de mare ajutor”.

Operațiunea Kremlinului a constat și în a-i oferi lui Trump mai multe contracte imobiliare profitabile, inclusiv privind viitorul Campionat Mondial de Fotbal, din 2018, pe care, însă, republicanul le-a refuzat.

Un alt aspect important al operațiunii ruse vizându-l pe Trump a constat în obținerea de materiale sexuale compromițătoare.

Printre acestea s-ar fi numărat filmări cu republicanul întreținând relații sexuale cu mai multe prostituate într-un apartament de la hotelul Ritz Carlton, unde a stat familia prezidențială americană. Episodul ar fi avut loc în 2013.

Hotelul se afla sub controlul FSB, care a instalat microfoane și camere de luat vederi.

Anterior, Reuters a scris că documentele secrete pe care șefii a patru agenții americane de informații i le-au prezentat săptămâna trecută președintelui-ales Donald Trump includ acuzații potrivit cărora agenți ai serviciilor ruse au informații compromițătoare despre el.

FBI și alte agenții americane continuă să ancheteze credibilitatea și acuratețea acuzațiilor, incluse în rapoarte puse vara trecută la dispoziția democraților și autorităților americane de un fost oficial din serviciile de informații britanice, care în trecut a avut activitate credibilă.

Anchetatorii americani nu au putut confirma deocamdată materialul despre afacerile personale și financiare ale lui Trump cu moguli ruși și nu numai, despre care SUA au conchis că sunt spioni.

Trump a răspuns marți seară într-un mesaj pe Twitter, calificând acuzațiile drept ȘTIRI FALSE - O VÂNĂTOARE DE VRĂJITOARE POLITICĂ!”.

Echipa sa de tranziție nu a răspuns deocamdată cererilor de comentariu, iar FBI a refuzat să comenteze.

Avertismentul privind aceste informații vine la circa o săptămână după ce comunitatea americană de informații a evocat o influență rusă multifațetată” și operațiuni de spionaj ale Moscovei în Europa și SUA.

Pe lângă atacurile informatice vizând rețele de calculatoare și răspândirea de propagandă și știri false, include eforturi de a cultiva lideri politici și din lumea afacerilor și găsirea de informații personale și financiare compromițătoare despre persoanele de interes, potrivit oficialilor americani.

O variantă desecretizată a raportului, publicată vineri, a conchis că președintele rus Vladimir Putin a ordonat un efort pentru a-l ajuta pe Trump în alegeri prin discreditarea democratei Hillary Clinton.

Potrivit raportului, agențiile americane de informații au conchis că, în cadrul acestui efort, agenția militară de informații rusă, GRU, a folosit intermediari precum WikiLeaks și nu numai pentru a publica e-mailuri furate de la Partidul Democrat.

Jurnalistul David Corn, de la revista Mother Jones, a afirmat pe Twitter că a văzut dosarul încă din luna octombrie, dar a ales să nu îl publice integral

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău