Kremlinul a poziționat Rusia în "opoziție directă" cu Occidentul, afirmă Boris Johnson la Moscova

  • 22 Decembrie 2017 15:21
Kremlinul a poziționat Rusia în

Liderii ruși au poziționat țara în "opoziție directă cu Occidentul", provocând îngrijorări că relațiile între cele două părți sunt la nivelul cel mai ostil de la sfârșitul Războiului Rece, a declarat vineri la Moscova ministrul de externe britanic Boris Johnson, relatează DPA, preluat de Agerpres.

"Relațiile noastre cu Rusia nu pot fi „ca de obicei” dacă Rusia continuă să încerce să destabilizeze statele europene, inclusiv Ucraina", a afirmat Johnson la sosirea la Moscova unde urmează să se întâlnească cu omologul său rus Serghei Lavrov.

”Cu toate acestea, este vital pentru securitatea internațională să vorbim unii cu alții deoarece consecințele unei erori de comunicare sunt grave”, a afirmat Boris Johnson, în prima vizită a unui ministru britanic în capitala Rusiei în ultimii cinci ani.

„Kremlinul a poziționat Rusia în opoziție directă cu Occidentul, însă lucrurile nu trebuie să fie așa”, a mai spus el.

Înainte de întrevederea cu Johnson, Lavrov a declarat că relațiile bilaterale "sunt la un nivel foarte redus, însă nu din cauza noastră".

„Suntem parteneri în Consiliul de Securitate al ONU și în G20, pur și simplu trebuie să cooperăm în pofida pozițiilor diferite în legătură cu o serie de probleme”, a spus Lavrov.

Potrivit presei britanice, Boris Johnson a declarat înainte de sosirea la Moscova că Londra ar putea să riposteze dacă Rusia continuă să lanseze atacuri cibernetice împotriva Marii Britanii.

Premierul britanic Theresa May a acuzat luna trecută Rusia că ar fi lansat „o campanie susținută de spionaj cibernetic”, intervenind inclusiv în alegeri.

Theresa May a semnat joi cu Polonia un acord pentru „contracararea dezinformării ruse” în estul Europei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău