Kremlinul a desemnat cunoscuta publicație The Moscow Times drept "agent străin"

  • 19 Noiembrie 2023 09:45
Kremlinul a desemnat cunoscuta publicație The Moscow Times drept

Ministerul Justiției din Rusia a desemnat The Moscow Times, un ziar difuzat în format online în limbile engleză și rusă, drept "agent străin", a anunțat publicația în cauză, relatează Agerpres.

Încadrarea ca "agent străin" presupune ca mass-media și jurnaliștii declarați ca atare să menționeze acest statut pe site-urile și produsele lor media. Totodată, ei vor trebui să prezinte mult mai des rapoarte mult mai stricte privind finanțarea și activitățile financiare.

Într-o declarație preluată de presa rusă, Ministerul Justiției a acuzat The Moscow Times că distribuie informații inexacte cu privire la deciziile luate de autorități, contribuind astfel la ceea ce ministerul a numit o imagine negativă a Rusiei.

The Moscow Times a scris pe site-ul său că legislația privind "agenții străini" a fost folosită "în mod disproporționat pentru a viza jurnaliștii, activiștii și organizațiile neguvernamentale independente în ultimii ani".

"Registrul cu agenții străini ai ministerului (justiției) listează site-urile web ale edițiilor în limbile engleză și rusă ale The Moscow Times, precum și paginile sale de social media, între care LinkedIn, YouTube, Instagram și Telegram 'ca făcând obiectul restricțiilor'", a scris The Moscow Times.

Site-ul publicației a fost deja blocat pe teritoriul Rusiei de autoritatea rusă de reglementare a comunicațiilor și mass-media Roskomnadzor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:0 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău