Kremlin: Sistemul american Patriot ar fi o țintă legitimă în Ucraina

  • 14 Decembrie 2022 13:56
Kremlin: Sistemul american Patriot ar fi o țintă legitimă în Ucraina

Kremlinul a afirmat miercuri că sistemul american de apărare antiaeriană Patriot ar fi o țintă legitimă pentru loviturile armatei ruse împotriva Ucrainei, dacă Statele Unite vor autoriza livrarea acestuia către Kiev, transmite Agerpres.

Washingtonul finalizează planurile de a trimite sistemul de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, o decizie care ar putea fi anunțată chiar în această săptămână, au declarat marți trei oficiali americani pentru Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat miercuri că sistemul Patriot ar fi 'în mod cert' o țintă pentru Rusia, menționând însă că nu va comenta informații neconfirmate din media.

Patriot este considerat unul din cele mai avansate sisteme de apărare antiaeriană ale SUA, incluzând rachete care pot doborî avioane și intercepta rachete de croazieră și balistice. În mod tipic, include lansatoare, radare și alte vehicule-suport.

Potrivit Pentagonului, recenta intensificare a atacurilor ruse cu rachete în Ucraina este destinată parțial să epuizeze apărarea antiaeriană a Kievului, astfel încât Rusia să poată domina spațiul aerian. Din acest motiv, SUA și aliații lor livrează mai multe echipamente de apărare antiaeriană Kievului, precum sisteme NASAMS americane, despre care Pentagonul afirmă că au avut o eficiență de 100% în Ucraina.

Washingtonul a livrat Ucrainei asistență militară în valoare de 19,3 miliarde de dolari de la începutul conflictului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău