Kremlin | Mandatul Theresei May, ''o perioadă foarte complicată'' pentru relațiile cu Rusia

  • 24 Mai 2019 17:35
Kremlin | Mandatul Theresei May, ''o perioadă foarte complicată'' pentru relațiile cu Rusia

Kremlinul a calificat vineri mandatul Theresei May drept ''o perioadă foarte complicată'' pentru relațiile dintre Marea Britanie și Rusia, susținând că ''a urmărit cu atenție'' situația după ce premierul britanic și-a anunțat demisia, informează AFP, preluat de Agerpes.

"Din nefericire, nu pot să-mi amintesc de vreun aport la dezvoltarea relațiilor bilaterale între Rusia și Marea Britanie. Este mai degrabă invers, mandatul premierului May constituie o perioadă foarte complicată în relațiile noastre", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Refuzând să comenteze demisia ca atare, Peskov a adăugat că Rusia urmărește "cu mare atenție procesele legate de Brexit în ansamblul lor, care afectează nu doar Marea Britanie, ci și situația din Uniunea Europeană". "Este interesul nostru să avem un partener previzibil", a spus Peskov, amintind că UE este primul partener comercial al Rusiei.

Tensiunile dintre Moscova și Londra nu au încetat să crească după moartea, în 2006, a lui Alexandre Litvinenko, fost agent secret rus otrăvit cu poloniu-210. Responsabilitatea Rusiei în acest dosar a fost stabilită de un judecător britanic.

În afară de numeroasele puncte de fricțiune între Moscova și Occident, de la Siria la Ucraina, ele au atins un nou punct paroxistic după otrăvirea, anul trecut, a agentului dublu Serghei Skripal în Salisbury, în sudul Marii Britanii. Londra a acuzat implicarea spionajul militar rus (GRU), însă Moscova, care denunță "acuzații inadmisibile", dezminte ferm că ar fi fost implicată în această otrăvire, ce a provocat o profundă criză diplomatică între cele două țări.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău