Kozak a confirmat că Plahotniuc se află în urmărire federală în Rusia, susține Andrei Năstase

  • 16 Iunie 2019 13:33
Kozak a confirmat că Plahotniuc se află în urmărire federală în Rusia, susține Andrei Năstase Sursa FOTO: Constantin Grigoriță

Vicepremierul rus Dmitrii Kozak i-ar fi confirmat liderului PPDA, Andrei Năstase, noul ministru de Interne, că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, este dat în urmărire federală, în Rusia, iar în curând va fi dat și în urmărire internațională.

"Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova. Despre bani este vorba, despre banii pe care rușii spun că i-a furat din băncile lor. Vom afla totul despre acest caz, vom afla despre ce fel de bani este vorba, dacă este vorba despre banii din Loundromat sau despre alții. Vom afla și vom spune și oamenilor despre ce este vorba," a declarat Năstase într-un interviu pentru Deutsche Welle.

Amintim că, la data de 22 februarie, Ministerul rus de Interne anunța că liderului PDM, Vladimir Plahotniuc, și omului de afaceri Veaceslav Platon sunt acuzați de organizarea unei grupări criminale internaționale și retragerea ilegală sume de bani în proporții deosebit de mari din Federația Rusă. 

Plahotniuc și Platon (ambii cu cetățenie rusă) ar fi organizat un grup criminal internațional, care ar fi retras ilegal mai mult de 37 de miliarde de ruble din Rusia în 2013-2014 (cu rata actuală de aproximativ 560 milioane dolari). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău