Kosacev nu consideră afirmațiile lui Huntsman drept garanție a neamplasării rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune în Europa

  • 14 August 2019 18:25
Kosacev nu consideră afirmațiile lui Huntsman drept garanție a neamplasării rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune în Europa

Șeful Comitetului pentru afaceri externe din Consiliul Federației, Konstantin Kosacev, a declarat că singura garanție a neamplasării de către SUA a rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune în Europa a fost Tratatul INF, preluat de Rador.

Astfel senatorul rus a comentat declarația ambasadorului SUA în Rusia, Jon Huntsman, potrivit căreia Washingtonul nu are planuri de amplasare a acestor rachete pe teritoriul continentului european. "Cu toată înțelegerea semnificației cuvintelor ambasadorului american, care prezintă poziția oficială a țării, nu îmi fac iluzii cu privire la planurile SUA privind INF.

Nu acesta este motivul pentru care americanii s-au retras din tratat, și anume, pentru a continua să-l respecte. Tratatul INF a fost singura garanție a neamplasării rachetelor americane în Europa" - a declarat Kosacev.

Potrivit afirmațiilor sale, acum, că acest tratat nu mai există, "situația este imprevizibilă și, prin urmare, extrem de alarmantă".

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău