Koala ar putea dispărea în totalitate dintr-un stat australian până în anul 2050 din cauza defrișărilor

  • 07 Septembrie 2018 12:28
Koala ar putea dispărea în totalitate dintr-un stat australian până în anul 2050 din cauza defrișărilor

Transformarea zonelor împădurite în terenuri agricole ar putea duce la dispariția exemplarelor de koala din statul australian Noul Wales de Sud (NSW) până în anul 2050, au avertizat vineri specialiști în conservarea naturii, citați de agenția DPA.

Cu ajutorul imaginilor din satelit, cercetătorii au monitorizat ritmul accelerat al defrișărilor din statul australian și au estimat impactul acestora asupra speciilor vulnerabile și pe cale de dispariție într-un raport publicat vineri de World Wide for Nature (WWF) și Nature Conservation Council din NSW.

''WWF-Australia estimează că este posibil să mai existe mai puțin de 20.000 de koala în NSW și, în ritmul actual, aceștia ar putea dispărea din acest stat până în 2050'', subliniază într-un comunicat Stuart Blanch din cadrul WWF.

''Trebuie să oprim această defrișare excesivă dacă vrem să ținem în viață koala pentru generațiile viitoare'', a adăugat Blanch.

Raportul a fost lansat cu ocazia zilei naționale a speciilor amenințate cu dispariția, înființată în Australia pentru a marca decesul ultimului exemplar de tigru tasmanian, la grădina zoologică Hobart, în anul 1936.

Guvernul NSW și-a încălcat politica permițând defrișările în teritoriile locuite de koala, specie amenințată cu dispariția și considerată protejată, indicând că, potrivit noilor studii, numărul acestor animale aflate în sălbăticie este mult mai mare decât se credea anterior, notează DPA.

Potrivit organizației Australia Koala Foundation, în prezent trăiesc mai puțin de 100.000 de koala pe teritoriul Australiei, iar numărul lor ar putea fi chiar de 43.000.

Koala sunt amenințați cu dispariția din cauza defrișărilor, dar și a atacurilor câinilor, incendiilor de vegetație și traficului rutier.

Koala sunt animale clasificate drept ''vulnerabile'' din cauza pierderii habitatului, însă Australia Koala Foundation susține că ar trebui incluse în categoria ''extrem de periclitate''. De asemenea, potrivit organizației, este necesară înmulțirea habitatelor protejate în care trăiesc aceste animale.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău