Klaus Iohannis: Vom acorda tot sprijinul nostru Republicii Moldova în aderarea la UE

  • 03 Martie 2022 19:24
Klaus Iohannis: Vom acorda tot sprijinul nostru Republicii Moldova în aderarea la UE

Președintele României Klaus Iohannis salută demersul omologului său de la Chișinău, Maia Sandu, privind semnarea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și subliniază că România va acorda tot sprijinul în această acțiune.

„Salut cu căldură demersul istoric de astăzi al președintei Maia Sandu. România va continua să fie un susținător sincer, constant și activ al locului Republicii Moldova în familia Uniunii Europene. Vom acorda tot sprijinul nostru Republicii Moldova în acest demers”, a scris șeful statului român, joi, pe Twitter, informează DIGI24.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat joi cererea de aderare la Uniunea Europeană, documentul urmând să fie expediat în scurt timp liderilor instituțiilor europene.

Documentul a fost semnat și de șefa Guvernului, Natalia Gavrilița, și de președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Maia Sandu a precizat că cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană îi este adresată președintelui Franței, Emmanuel Macron, țară care deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, și că ea va fi depusă la Bruxelles în zilele următoare.

Tot joi, și Georgia a depus cererea de aderare la UE, după o decizie similară luată în urmă cu câteva zile de Ucraina, în contextul invaziei ruse de pe teritoriul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău