Klaus Iohannis va participa la reuniunea de la Paris privind sprijinul acordat Ucrainei, organizată de Emmanuel Macron

  • 26 Februarie 08:13
Klaus Iohannis va participa la reuniunea de la Paris privind sprijinul acordat Ucrainei, organizată de Emmanuel Macron

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 26 februarie 2024, la Paris, la o reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei, transmite Radio Chișinău.

Reuniunea de nivel înalt este organizată de Președintele Franței, Emmanuel Macron. La ea urmează să participe o serie de lideri aliați, a transmis Administrația Prezidențială a României.

Potrivit sursei citate, discuțiile vor viza evoluția războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, implicațiile acestuia asupra securității europene și euroatlantice, precum și identificarea opțiunilor pentru intensificarea asistenței pentru Ucraina.

„Președintele României salută demersul Președintelui francez și subliniază că unitatea și solidaritatea comunității internaționale în sprijinul acordat Ucrainei sunt esențiale și trebuie menținute”, a arătat Administrația Prezidențială.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va reafirma, și cu această ocazie, poziția constantă a României de susținere multidimensională a Ucrainei, atât timp cât va fi nevoie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău