Klaus Iohannis va înmâna Iașului titlul de Capitală Istorică a României, la 160 de ani de la Mica Unire

  • 16 Ianuarie 2019 19:56
Klaus Iohannis va înmâna Iașului titlul de Capitală Istorică a României, la 160 de ani de la Mica Unire

Primarul Mihai Chirica a anunțat, astăzi, 16 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, că președintele Klaus Iohannis va vizita Iașul pe 23 ianuarie, ocazie cu care va înmâna autorităților locale titlul de ‘Iași, Capitală istorică a României’.

În preambulul manifestărilor prezidențiale, evenimentele vor începe la ora 11:00 la Primăria Iași. Se vor întâlni primarii celor șapte localități care au semnat documentul de constituire a Asociației Moldova se Dezvoltă. Va fi discutat statutul asociației și vor fi primiți noi membri.

În data de 24 ianuarie manifestările vor începe în Piața Unirii cu un concert de muzică populară. La ora 10,30 vor sosi oficialitățile, iar după ora 11,30 coloana oficială se va îndrepta spre Biserica Trei Ierarhi.

La ora 16,00 la Primăria Iași va avea loc o ședință Asociației primăriilor unioniste din România și Republica Moldova.

Manifestările se vor încheia în cursul serii, când va avea loc retragerea cu torțe a militarilor Brigăzii 15 Mecanizată Podu Înalt, pe traseul Piața Unirii – pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt – Palatul Culturii.

Manifestările dedicate Unirii Principatelor Române, se vor desfășura pe parcursul a două zile, a anunțat, primarul Mihai Chirica.

sursa: radioiași.ro

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău