Klaus Iohannis salută acordul convenit la Bruxelles în problema migrației

  • 29 Iunie 2018 18:11
Klaus Iohannis salută acordul convenit la Bruxelles în problema migrației

Președintele Klaus Iohannis a salutat deblocarea discuțiilor la summitul de la Bruxelles prin acordul convenit în problema migrației și a declarat că țara noastră este, în momentul de față, suficient de bine și cu succes implicată în gestionarea fluxului migratoriu.

Liderii europeni au ajuns la un acord rezonabil în ceea ce privește migrația, a declarat președintele Klaus Iohannis și a precizat că în momentul de față România este suficient de bine implicată în gestionarea fluxului migratoriu, în condițiile în care este țară de tranzit, nu de destinație.

Klaus Iohannis: Mi s-a părut importantă ideea că toți am acceptat, probabil pentru prima dată în această formă, că soluții pot fi găsite și în afara UE, deci soluții ex-teritoriale și ideea unei noi centre de primire a migranților, unde vor fi triați, înregistrați, centre care vor fi create în bază voluntară și migranții care sosesc la aceste centre vor fi redistribuiți în cazul în care se face tot pe bază voluntară.

Șeful statului a precizat că discuțiile de astăzi vor viza procesul de ieșire a Marii Britanii din UE, însă nu se așteaptă la surprize, în condițiile în care progresul făcut de la ultima întâlnire a liderilor europeni este mai degrabă modest. El a spus că se așteaptă în continuare o deblocare, în special în ceea ce privește Irlanda de Nord și tot astăzi șefii de stat și de guvern din UE au avut o discuție în format extins referitoare la Zona Euro și la bugetul Zonei Euro.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău