Klaus Iohannis: România salută convenirea parteneriatului dintre UE și Marea Britanie privind relațiile viitoare

  • 25 Decembrie 2020 09:58
Klaus Iohannis: România salută convenirea parteneriatului dintre UE și Marea Britanie privind relațiile viitoare

România salută convenirea parteneriatului dintre UE și Marea Britanie privind relațiile viitoare, după ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, afirmă președintele Klaus Iohannis într-un mesaj publicat, joi, pe Twitter, potrivit Agerpres.

"Acordul va proteja interesele companiilor și ale cetățenilor români - obiective-cheie ale României în aceste tratative", mai scrie șeful statului pe platforma de socializare și îi felicită pe negociatorul-șef din partea UE, Michel Barnier, și echipa sa.

Regatul Unit și Uniunea Europeană au ajuns la un acord privind relațiile comerciale post-Brexit, cu doar câteva zile înainte ca Londra să iasă din piața unică a UE.

Respectivul acord este "corect, echilibrat și bun" și merită luptat pentru el, a declarat șefa executivului comunitar, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.

"A fost un drum lung și sinuos. Dar avem un acord bun, pe care îl putem prezenta. Este corect, este echilibrat și este lucrul bun și responsabil de făcut pentru ambele părți", a spus Ursula von der Leyen în cadrul unei conferințe de presă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău