Klaus Iohannis: România este un aliat puternic şi de încredere în cadrul NATO

  • 31 Ianuarie 20:04
Klaus Iohannis: România este un aliat puternic şi de încredere în cadrul NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat în cadrul convorbirilor avute, joi, 31 iauarie, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, angajamentul clar al României de a rămâne un aliat puternic şi de încredere al Alianţei Nord-Atlantice, transmite RRA.

Şeful statului român l-a primit joi dimineaţă, la Palatul Cotroceni, pe secretarul general al NATO. Cei doi au susţinut o conferinţă de presă comună.

România este hotărâtă să fie un furnizor de securitate valoros în regiune, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, şi l-a asigurat pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene va contribui la întărirea parteneriatului dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Uniune.

Şeful statului român a subliniat că Bucureștiul va continua să îşi îndeplinească toate responsabilităţile asumate faţă de NATO, dintre care cea mai importantă este alocarea a 2% din Produsul Intern Brut pentru modernizarea armatei.

Apărarea pe flancul estic şi în regiunea Mării Negre rămâne o prioritate, a mai spus preşedintele României şi a adăugat, totodată, că în relaţia NATO - Uniunea Europeană, este nevoie de o cooperare strânsă şi de o implicare în proiecte care se completează reciproc şi nu concurează.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a amintit de prezenţa militarilor români în Afganistan care acţionează pentru stabilitatea acestei ţări şi a salutat creşterea semnificativă a cheltuielilor pentru apărare şi pentru dotarea armatei făcute de către România. El a menţionat că aceste contribuţii fac Alianţa mai puternică şi România mai sigură.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
10 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14 °C
Sun
10 °C
Mon
10 °C
Tue
12 °C
Wed
11 °C

Curs oficial BNM 15 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3214 0.0390
USD 17.5802 0.0643
RON 4.0546 0.0067
UAH 0.7255 0.0053
RUB 0.2745 0.0021
Arhivă Radio Chișinău