Klaus Iohannis: România este un aliat puternic și de încredere în cadrul NATO

  • 31 Ianuarie 2019 20:04
Klaus Iohannis: România este un aliat puternic și de încredere în cadrul NATO

Președintele Klaus Iohannis a reconfirmat în cadrul convorbirilor avute, joi, 31 iauarie, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, angajamentul clar al României de a rămâne un aliat puternic și de încredere al Alianței Nord-Atlantice, transmite RRA.

Șeful statului român l-a primit joi dimineață, la Palatul Cotroceni, pe secretarul general al NATO. Cei doi au susținut o conferință de presă comună.

România este hotărâtă să fie un furnizor de securitate valoros în regiune, a declarat președintele Klaus Iohannis, și l-a asigurat pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că președinția română a Consiliului Uniunii Europene va contribui la întărirea parteneriatului dintre Alianța Nord-Atlantică și Uniune.

Șeful statului român a subliniat că Bucureștiul va continua să își îndeplinească toate responsabilitățile asumate față de NATO, dintre care cea mai importantă este alocarea a 2% din Produsul Intern Brut pentru modernizarea armatei.

Apărarea pe flancul estic și în regiunea Mării Negre rămâne o prioritate, a mai spus președintele României și a adăugat, totodată, că în relația NATO - Uniunea Europeană, este nevoie de o cooperare strânsă și de o implicare în proiecte care se completează reciproc și nu concurează.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a amintit de prezența militarilor români în Afganistan care acționează pentru stabilitatea acestei țări și a salutat creșterea semnificativă a cheltuielilor pentru apărare și pentru dotarea armatei făcute de către România. El a menționat că aceste contribuții fac Alianța mai puternică și România mai sigură.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău