Klaus Iohannis reprezintă România la Summitul de vară al Uniunii Europene

  • 28 Iunie 2018 18:57
Klaus Iohannis reprezintă România la Summitul de vară al Uniunii Europene

Summitul de vară al Uniunii Europene începe joi, 28 iunie, la Bruxelles, tema dominantă fiind migrația. Într-o scrisoare trimisă celor 28 de șefi de stat sau de guvern din Uniune, președintele Consiliului European, Donald Tusk, subliniază că „mizele sunt foarte ridicate” și că „dezbaterea cu privire la migranți se inflamează tot mai mult”. România este reprezentată la summit de președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis se va referi la importanța cooperării structurate permanente și va exprima sprijinul României pentru inițiativele dezvoltate de către NATO și Uniunea Europeană destinate îmbunătățirii mobilității militare.

În ceea ce privește temele economice, șeful statului va sublinia importanța acordată cercetării și inovării, ca elemente-cheie pentru competitivitatea Uniunii. De asemenea, va pleda pentru mentinerea unui climat atractiv pentru investiții în cadrul Uniunii Europene, arătând totodată că România sustine un sistem de impozitare echitabil și eficient al companiilor, care să fie adaptat noilor modele de afaceri, în contextul digitalizării economiei.

Gestionarea fluxurilor migratorii rămâne o prioritate a statelor membre și, în acest context, președintele României va reitera necesitatea continuării consolidării protecției la frontierele externe ale Uniunii și va accentua necesitatea unui efort colectiv al statelor membre pentru intensificarea dialogului cu țările de origine și de tranzit ale migranților.

În cadrul discuțiilor referitoare la Brexit, pentru România este prioritară protejarea drepturilor și intereselor cetățenilor săi care locuiesc în Regatul Unit. Ca atare, partea română va urmări ca prevederile acordului de retragere să conțină toate aspectele relevante agreate în cadrul primei faze a negocierilor.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău