Klaus Iohannis, primul lider est-european primit de Donald Trump

  • 09 Iunie 2017 18:42
Klaus Iohannis, primul lider est-european primit de Donald Trump

Moment important astăzi, la Washington, pentru relațiile dintre România și Statele Unite. Președintele Klaus Iohannis va fi întâmpinat la Casa Albă de Donald Trump. Cei doi șefi de stat vor avea apoi o discuție privată în Biroul Oval. Klaus Iohannis este primul lider est-european primit de președintele Statelor Unite de la învestirea sa în funcție.

Șeful statului român se află de mai multe zile în vizită în SUA. EL s-a întâlnit deja cu șeful CIA și cu congresmani americani. Înainte de Donald Trump, urmează să se întâlnească și cu secretarul de Stat Rex Tillerson.

Klaus Iohannis va fi primit la Casa Albă de către Donald Trump la ora locală 14:00 (21:00, ora României). După ce va semna în Cartea de Onoare, președintele român va avea convorbiri tete-à-tête cu Donald Trump timp de zece minute. Ulterior, vor începe convorbirile oficiale care vor dura până la ora 15:05.

Cei doi președinți vor avea o declarație de presă comună după convorbirile de la Casa Albă, la ora 21:45 (ora României).

Convorbirile dintre Trump și Iohannis reprezintă finalul unei vizite prelungite a șefului statului român în Statele Unite ale Americii.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la Washington, că întâlnirea pe care o va avea vineri cu președintele SUA, Donald Trump, este „extrem, extrem de importantă” și că, pe bună dreptate, lumea are așteptări mari, șeful statului român exprimându-și încrederea că întrevederea ca decurge foarte bine.

Sursa: Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău