Klaus Iohannis: Până la finalul anului economia își va reveni și lucrurile vor intra în normal. Vom sprijini oamenii și firmele

  • 25 Martie 2020 16:27
Klaus Iohannis: Până la finalul anului economia își va reveni și lucrurile vor intra în normal. Vom sprijini oamenii și firmele

Președintele României, Klaus Iohannis a avut miercuri o ședință de lucru la Palatul Cotroceni pentru criza COVID-19, la care au participat premierul Ludovi Orban și mai mulți miniștri din cabinet.

Liderul de la Cotroceni a declarat la finalul întâlnirii că în ședința de mâine Guvernul va adopta o rectificare bugetară care va acorda bani pentru sănătate și pentru șomajul tehnic. De asemenea, Iohannis a vorbit și despre amânarea ratelor până la 9 luni, informează Digi24.ro

Discursul președintelui României:

„Am avut astăzi împreună cu premierul și cu mai mulți miniștri o întâlnire foarte importantă. Am discutat despre starea economiei, despre protecția socială a românilor și am discutat despre finanțele publice ale României. Am putut să constat că la nivelul guvernului există multe proiecte bune și multă implicare pentru a rezolva problemele astfel încât și românii și firmele să treacă prin această criză.

Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Noi am înțeles că și românii au probleme și firmele. Dorim să venim cu măsuri de sprijin și pentru oamenii simpli și pentru economie pentru a trece prin această criză, fiindcă criza se va termina la un moment dat și noi ne dorim ca atunci când se termină România să fie în situația în care să repornim imediat economia și să revenim la o viață normală.

 

Două măsuri pe care le-am convenit împreună cu Guvernul, prima și cred că este foarte importantă, se conturează o rectificare bugetară extraordinară care se face în această stare de urgență pe două paliere. Este nevoie de rectificare pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate. A doua chestiune se referă la românii care din varii motive nu mai pot merge la serviciu și atunci e nevoie de bani pentru a veni în sprijinul oamenilor pentru a suplini banii care se acordă prin șomaj tehnic. 

A doua chestiune care îi va bucura pe foarte mulți guvernul e pregătit ca mâine să dea ordonanță de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoanele fizice dar și pentru firmele din România, la cererea celor care au datorii, plata ratelor se poate amâna cu până la nouă luni, deci ratele pot fi amânate până la sfârșitul acestui an. 

Suntem convinși că până atunci economia își va reveni și lucrurile vor intra în normal.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău