Klaus Iohannis, la Summitul B9: „Klaus Iohannis: „Rusia acționează după un model de comportament agresiv, pe care l-am putut observa deja în Republica Moldova, Georgia și Ucraina”

  • 22 Februarie 2023 18:20
Klaus Iohannis, la Summitul B9: „Klaus Iohannis: „Rusia acționează după un model de comportament agresiv, pe care l-am putut observa deja în Republica Moldova, Georgia și Ucraina”

Președintele Klaus Iohannis a pledat miercuri, la Varșovia, pentru continuarea sprijinului aliat pentru Ucraina atât timp cât va fi necesar pentru a câștiga războiul declanșat de Federația Rusă. Co-gazdă a summitului extraordinar al “București 9” la care participă și președintele SUA, Joe Biden, și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, Klaus Iohannis a susținut că războiul Rusiei împotriva Ucrainei trebuie să se încheie cu înfrângere pentru Moscova.

“Pentru a ne asigura că acest război brutal împotriva Ucrainei este actul final al Rusiei, trebuie să fim fermi în descurajarea altor agresiuni și să o înfrângem pe aceasta“, a spus Iohannis, în deschiderea summitului, alături de Joe Biden și ceilalți lideri, potrivit Calea Europeană.

“NATO este puternică și dovedește un angajament clar față de Ucraina și cetățenii săi. B9 este mai puternic ca oricând”, a adăugat el.

Referindu-se la împlinirea unui an de la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, șeful statului a precizat că “Rusia a încercat să distrugă securitatea europeană și euroatlantică și sistemul internațional bazat pe reguli”.

“Rusia acționează după un model de comportament agresiv, pe care l-am putut observa deja în Republica Moldova, Georgia și Ucraina”, a punctat Iohannis, cu o zi înainte să o primească pe Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, la București.

Șeful statului a punctat că acești parteneri beneficiază de sprijinul Aliaților pentru reziliența pe termen lung, care le este necesară pentru obținerea unei păci durabile, stabilitate și prosperitate.  “De asemenea, sprijinim cu tărie perspectiva euroatlantică a Ucrainei”, a arătat președintele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău