Klaus Iohannis, la întâlnirea cu Olaf Scholz: Este foarte important să sprijinim substanțial stabilitatea și reziliența Republicii Moldova

  • 03 Aprilie 2023 14:31
Klaus Iohannis, la întâlnirea cu Olaf Scholz: Este foarte important să sprijinim substanțial stabilitatea și reziliența Republicii Moldova

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, luni, la Palatul Cotroceni, pe cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz. După discuțiile dintre cei doi oficiali, Klaus Iohannis a făcut o sinteză a subiectelor abordate, printre acestea aflându-se și Republica Moldova.

„Discuțiile noastre au vizat, totodată, posibilitățile de creștere a sprijinului României și al Germaniei pentru partenerii estici, atât la nivelul Uniunii Europene, cât și în cadrul NATO, mai ales pentru Ucraina și Republica Moldova. Am subliniat, în special, că este foarte important să sprijinim substanțial stabilitatea și reziliența Republicii Moldova în fața provocărilor securitare cu care se confruntă, inclusiv în plan energetic”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat subiectul extinderii Uniunii Europene, Republica Moldova având statut de țară candiat la aderare.

„Am reiterat sprijinul principial al României pentru viitorul european al statelor din Balcanii de Vest, inclusiv prin furnizarea de expertiză în domenii critice, și pentru asigurarea unui mediu stabil și sigur în regiune. Împărtășim o viziune comună și cu privire la valențele strategice ale extinderii spre Est a Uniunii. Am evidențiat sprijinul pe care România îl acordă pentru avansarea parcursului european al Republicii Moldova și al Ucrainei”, a spus președintele României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău