Klaus Iohannis, la Forumul pentru Pace de la Paris: Invazia Rusiei în Ucraina a accelerat un proces distructiv

  • 11 Noiembrie 2022 15:59
Klaus Iohannis, la Forumul pentru Pace de la Paris: Invazia Rusiei în Ucraina a accelerat un proces distructiv

Invazia Rusiei împotriva Ucrainei a acționat ca un accelerator al unui proces distructiv, care face și mai clar faptul că folosirea ca armă a energiei, a hranei și folosirea propagandei trebuie contracarate cu un efort internațional coordonat, a declarat vineri președintele Klaus Iohannis, prezent la Forumul pentru Pace de la Paris.

“Un prim pas – și cel mai important – în găsirea răspunsurilor la criza actuală îl reprezintă un dialog deschis privind politicile sustenabile pentru cetățenii noștri. O direcție relevantă să investim mai mult în consolidarea rezilienței societăților noastre în coordonare cu aliații și partenerii noștri cu care împărtășim aceleași valori”, a precizat șeful statului, conform unei postări pe Facebook a Administrației Prezidențiale.

Sub tematica depășirii crizelor multiple actuale, care au efecte sistemice asupra comunității internaționale, dezbaterile din cadrul Forumului vor fi dedicate unor subiecte de interes major pe agenda internațională, precum conflictele geopolitice cu consecințe globale, agravarea schimbărilor climatice, succesiunea valurilor pandemiei de COVID-19, creșterea inegalităților sociale.

Șeful statului va participa la panelul intitulat „Prezent și viitor – gestionarea efectelor crizei multiple asupra populației”.

Cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis se va referi la efectele războiului de agresiune dus de Federația Rusă împotriva Ucrainei asupra securității europene și globale, la consecințele acestuia în multiple domenii, dar și la suprapunerea acestei crize de securitate cu eforturile de redresare economică post-pandemie și cu alte priorități la nivel global, precum lupta împotriva schimbărilor climatice.

De asemenea, Iohannis va participa și la dineul oficial oferit de președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, în onoarea șefilor de delegații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău