Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose prim-ministru al României

  • 27 Iunie 2017 08:45
Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose prim-ministru al României

Președintele României Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose prim-ministru și i-a cerut să prezinte în zilele următoare o echipă guvernamentală.

Totodată, șeful statului roman  a solicitat partidelor parlamentare să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni. Criza prin care trece România dăunează grav economiei românești, imaginii României în lume și de aceea trebuie terminată foarte repede, a subliniat Klaus Iohannis.

În ce privește șansele ca guvernul condus de Mihai Tudose să fie votat, el va fi susținut de cei care au venit cu propunerea de premier, adică PSD și ALDE.

 În schimb, PNL a spus clar, prin vocea președintelui Ludovic Orban, că nu va vota niciun guvern controlat de PSD. La fel, USR a explicat că nu este de acord cu numirea lui Mihai Tudose, pentru că acesta a fost acuzat de plagiat și a avut performanță zero în guvernul Grindeanu, conform chiar evaluării PSD. În ce privește PMP, care a venit la consultările cu Klaus Iohannis cu o propunere, în persoana europarlamentarului Siegfried Mureșan, fostul președinte Traian Băsescu l-a criticat pe premierul desemnat de PSD.

Mihai Tudose, avocat în vârstă de 50 de ani, este unul dintre cei 12 vicepreședinți ai PSD, este deputat din partea județului Brăila din anul 2000 și în două rânduri - în total un an și jumătate - a condus portofoliul economiei de la București.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău