Klaus Iohannis, la Bruxelles: „Este inadmisibil să lăsăm Republica Moldova pradă unor dezinformări, atacuri hibride și unor amenințări verbale din partea Rusiei”

  • 23 Martie 2023 13:06
Klaus Iohannis, la Bruxelles: „Este  inadmisibil să lăsăm Republica Moldova pradă unor dezinformări, atacuri hibride și unor amenințări verbale din partea Rusiei”

Președintele Klaus Iohannis participă, în perioada 23-24 martie 2023, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de primăvară și la Summitul Euro în format extins, ocazie cu care a transmis un puternic mesaj de sprijin pentru Republica Moldova.

"Noi am construit un sistem de logistică care a permis exportul cerealelor ucrainene. Peste jumătate din exportul lor s-a realizat prin căile logistice din România. 

Consiliul propriu zis va continua cu teme extrem de importante, legate de economie, de piața unică, de competitivitate. Vom discuta care vor fi cele mai bune metode pentru a preveni deindustrializarea Europei, pentru a permite industriilor performante să rămână în Europa. Vom discuta de energie, cum putem combate acele creșteri de prețuri la energie, și cum putem asigura carburanții pentru iarna care va veni. 

Un punct special este că noi am reușit să includem un pasaj relevant pentru Moldova. Moldova va primi un ajutor suplimentar consistent, un sprijin din partea UE, și acest lucru credem că este foarte important, pentru Moldova, dar și pentru noi și toată Europa, pentru că este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări, atacuri hibride și unor amenințări verbale din partea Rusiei. Acest lucru nu poate să rămână așa!", a declarat președintele Klaus Iohannis. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău