Klaus Iohannis, în Portugalia: „Am convenit să sprijinim eforturile de combatere a vulnerabilităților cu care R. Moldova se confruntă”

  • 08 Octombrie 2023 09:35
Klaus Iohannis, în Portugalia: „Am convenit să sprijinim eforturile de combatere a vulnerabilităților cu care R. Moldova se confruntă”

Președintele Klaus Iohannis, aflat, sâmbătă, într-o vizită oficială în Portugalia, a apreciat cooperarea dintre cele două state, dar a afirmat și că există în continuare un potențial substanțial de dezvoltare și a făcut referiri la situația în care se află Republica Moldova din cauza agresiunii ruse în Ucraina.

„Cu privire la Republica Moldova, am convenit ca prin acțiune comună să sprijinim eforturile de combatere a vulnerabilităților cu care acest stat se confruntă din cauza războiului împotriva Ucrainei, pentru susținerea stabilității și a rezilienței Republicii Moldova”, a spus Klaus Iohannis, potrivit news.ro.

Președintele României a afirmat că discuțiile avute în Portugalia au vizat și agenda europeană, inclusiv politica de extindere a Uniunii Europene, catalogat ca „un proces de importanță strategică”.

„Am reiterat și cu această ocazie sprijinul României pentru avansarea extinderii în ceea ce privește partenerii din Est și cei din Balcanii de Vest. Am subliniat că trebuie să susținem împreună deschiderea până la finalul acestui an a negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova”, a mai spus președintele României.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău