Klaus Iohannis, despre Iaşi: Foarte fain oraş, nu ai nevoie de niciun jandarm să vii de acolo până aici

  • 11 Mai 2019 17:39
Klaus Iohannis, despre Iaşi: Foarte fain oraş, nu ai nevoie de niciun jandarm să vii de acolo până aici

Preşedintele român, Klaus Iohannis, a afirmat că Iaşi este un oraş „fain” şi că „nu ai nevoie de niciun jandarm să vii de acolo până aici”. Reacţia vine în contextul în care jandarmii au intervenit la Cluj, pe 9 mai, pentru a o proteja pe Viorica Dăncilă de 100 de protestatari veniţi în zonă.

„Evident că mie îmi place aici la voi, de asta tot vin. Un oraş foarte frumos, primitor. Am venit de la o adunare dedicată educaţiei româneşti. Foarte fain oraş, nu ai nevoie de niciun jandarm să vii de acolo până aici şi chiar am avut impresia că unii s-au bucurat că ne-au văzut venind încoace”, a afirmat Klaus Iohannis, în cadrul evenimentul de lansare a cărţii „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, relatează MEDIAFAX.

Acesta a adăugat, referitor la afirmaţiile lui Liviu Dragnea potrivit cărora şeful statului şi-ar fi chemat şefii la Summitul de la Sibiu, din 9 mai, că atât a înţeles PSD din acea reuniune.

„Cel mai important lucru însă şi cred că merită spun – pe 9 mai Europa a venit în inima României. A fost o reuşită. Această carte a apărut fiindcă am constatat un interes crescut în rândul românilor pentru afaceri europene. Acest interes trebuie satisfăcut. Oamenii au ănceput să întrebe cum e cu Comisia Europeană, cu Consiliul European, ce face un comisar european, dar şi multe alte lucruri, precum modul cum relaţionează cu NATO, chestiuni care au început să fie discutat tot mai des. Eu sunt pro-european şi am constatat că şi românii sunt pro-europeni. Vă felicit. Noi românii nu am ajuns în UE din greşeală. Noi am ajuns în Europa fiindcă acolo am dorit să ajungem. Nu de ieri sau de alaltăieri. Paşoptiştii au dorit să facem parte din lumea modernă, din Europa. Generaţiile care au urmat, politicienii resposabilită au luptat pentru modernizarea României. Ne-am dorit şi am ajuns în Europa ca să ne trezim azi cu unii infractori în vârful statului, care ne spun. Auzi Iohannis şi-a chemat şefii la Sibiu, stăpânii. Atât au înţeles ei din treaba asta. E păcat. Fiindcă Iohannis a chemat conducătorii UE, pentru că şi noi suntem europeni şi am dovedit-o”, a completat Iohannis.

Preşedintele României a mai spus că „infractorul-şef” atacă Uniunea Europeană, referindu-se la Liviu Dragnea, iar PSD a readus în centrul atenţiei, la nivel european, discuţia despre democraţie şi respectarea statului de drept în România.

„Cum au ajuns românii interesaţi de afacerile europene? Un pic cred că am contribuit şi eu pentru că am reprezentat România în Consiliul European. Pesediştii atacă justiţia, independenţa justiţiei şi în loc să fructificăm această ocazie de a fi luaţi în seamnă în Europa, pesediştii ne-au dus la discuţia despre statul de drept, despre democraţia în România şi acum infractorul-şef începe să atace UE, cum că ne-ar dăuna. Auziţi ce tâmpenie. Ca şi cum am fi toţi proşti. Ei ne atacă. Dacă au alte interese şi vor altceva să ne lase în pace ca să ne face treaba cum putem noi mai bine. Am scris cartea pentru omul de rând interesat. Nu e o carte de specialitate, un dicţionar european, nu e o carte care vrea să lămurească definitiv toate temele legate de Bruxelles şi UE”, a conchis Klaus Iohannis.

Reacţia lui Klaus Iohannis vine după ce jandarmii clujeni au intervenit, joi, blocând accesul în curtea Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca, unde premierul Viorica Dăncilă a intrat pe o uşă laterală, iar peste 100 de protestatari au fugit în direcţia intrării respectiv.

Şeful statului participă la evenimentul de lansare a cărţii „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, sâmbătă la Iaşi. Anterior acestui eveniment, şeful statului a participat, tot la Iaşi, la Forumul Educaţiei 2019, o dezbatere pe marginea proiectului „România Educată”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chişinău
1,05 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:1 m/s
Sun
6 °C
Mon
6 °C
Tue
5 °C
Wed
8 °C
Thu
5 °C

Curs oficial BNM 22 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1865 -0.0000
USD 17.7719 -0.0000
RON 4.0068 -0.0000
UAH 0.7293 -0.0000
RUB 0.2786 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău