Klaus Iohannis, despre dezvăluirile “Pentagon Leaks”: România acordă Ucrainei ajutor de specialitate care se negociază între specialiști

  • 13 Aprilie 2023 15:43
Klaus Iohannis, despre dezvăluirile “Pentagon Leaks”: România acordă Ucrainei ajutor de specialitate care se negociază între specialiști

România sprijină Ucraina cu tot ceea ce poate, iar acest sprijin include și ajutor de specialitate care se negociază între specialiști, a afirmat joi președintele Klaus Iohannis, în contextul scurgerii de informații “Pentagon Leaks” care dezvăluie și implicarea României în războiul din Ucraina.

Întrebat de jurnaliști despre cum a ajutat România în mod concret Ucraina în condițiile acestor documente apărute public, președintele Iohannis: “Concret, în toate felurile în care a fost posibil și asta am spus de la început”.

“Noi sprijinim Ucraina cu tot ce putem și tot ce au ei nevoie. Este un sprijin multisectorial, multifațetat. Unele aspecte sunt foarte bine cunoscute publicului, de exemplu, ajutorul umanitar, dar există și ajutor de specialitate, care se negociază și se discută între, cum spune numele, specialiști”, a adăugat el.

România are un rol la fel de important în războiul din Ucraina precum Polonia, arată documentele secrete scurse de la Pentagon care circulă pe internet încă de la începutul lunii martie, scrie Spotmedia

Potrivit unui raport secret al Pentagonului care a ajuns pe rețelele de socializare și consultat de Spotmedia, pe 3,4 și 5 martie, pe teritoriul României s-au desfășurat mai multe operațiuni militare: Recunoaștere aeriană în adâncime (Airborne Sensitive Reconaissance); Instrucție bilaterală cu națiunile partenere care au un rol cheie în susținerea Ucrainei; Instrucție cu națiunile partenere pentru descurajarea militară a Rusiei.

Operațiunile au avut loc și în următoarele două zile, ceea ce arată că România are mai degrabă un rol strategic în ceea ce privește ajutarea Kievului și nu este doar un donator de arme și echipament militar.

În plus, țara noastră joacă un rol major în privința transferului de echipamente venite din Occident, monitorizarea informațională a frontului și pregătirea soldaților din țara vecină.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău