Klaus Iohannis condamnă atacul Rusiei împotriva infrastructurii ucrainene de pe Dunăre, aproape de granița cu România: Un risc serios pentru securitatea la Marea Neagră

  • 24 Iulie 2023 12:44
Klaus Iohannis condamnă atacul Rusiei împotriva infrastructurii ucrainene de pe Dunăre, aproape de granița cu România: Un risc serios pentru securitatea la Marea Neagră

Președintele Klaus Iohannis condamnă “cu fermitate” atacurile rusești care au avut loc luni dimineață împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, foarte aproape de România, scrie caleaeuropeana.ro.

Într-o postare pe contul său de Twitter, șeful statului precizează că “această escaladare recentă reprezintă un risc serios pentru securitatea în Marea Neagră”.

“De asemenea, afectează în continuare tranzitul de cereale din Ucraina și, prin urmare, securitatea alimentară globală”, avertizează liderul de la Cotroceni.

Un atac rusesc cu drone a lovit o infrastructură portuară ucraineană în regiunea Odesa (sud) și a distrus un hangar cu grâne, a comunicat luni Comandamentul operațional ucrainean din sudul țării “Pivden”, citat de AFP, în timp ce purtătoarea de cuvânt a acestui comandament, Natalia Gumeniuk, a afirmat că inamicul a vizat în special porturile de partea ucraineană a Dunării, considerate drept căi alternative pentru transportul de cereale ucrainene, potrivit Unian, relatează Agerpres.

Situată pe coasta Mării Negre, Odesa este un oraș strategic pentru tranzitul maritim din regiune. Tensiunile s-au amplificat în Marea Neagră după expirarea unui acord privind transportul de cereale ucrainene, crucial pentru aprovizionarea cu alimente pe plan internațional, care a făcut posibil ca Ucraina să exporte produse agricole în pofida războiului dus de peste 17 luni de Rusia împotriva sa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău