Klaus Iohannis: Atacurile Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre sunt crime de război

  • 02 August 2023 13:01
Klaus Iohannis: Atacurile Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre sunt crime de război

Atacurile Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre sunt crime de război, a transmis, miercuri, pe Twitter, președintele român, Klaus Iohannis, scrie defenseromania.ro.

,,Atacurile continue ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, în apropierea României, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război și continuă să afecteze capacitatea Ucrainei de a-și trimite produsele alimentare către cei care au nevoie, în lume", a scris șeful statului pe platforma de socializare.

Un atac masiv cu drone Shahed-136 a avut loc, în noaptea de marți spre miercuri, asupra portului Izmail din regiunea ucraineană Odesa, au anunțat oficialii Comandamentului operațional "Sud" al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Agenția de presă rusă Tass a informat că, în cursul nopții de miercuri, 02 august, trupele ruse au executat un nou atac cu drone Geran-2 asupra portului Izmail din Regiunea Odesa, aflat în proximitatea frontierei cu România.

Ținta principală a dronelor rusești a fost reprezentată de un depozit de combustibili, care se presupune că era întrebuințat de Forțele Armate ale Ucrainei. În urma incendiului, acesta a ars complet, fără ca pompierii să poată face față luptei cu flăcările.

Potrivit unor martori oculari, cel puțin opt dorne rusești au lovit portul ucrainean de pe Dunăre și zonele din vecinătatea acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău