Klaus Iohannis: Armata română va intra într-un „proces accelerat de modernizare”, în contextul războiului din Ucraina

  • 25 Aprilie 2022 11:02
Klaus Iohannis: Armata română va intra într-un „proces accelerat de modernizare”, în contextul războiului din Ucraina

Președintele României Klaus Iohannis a declarat, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Forțelor Terestre, că armata română va intra într-un proces accelerat de modernizare a înzestrării, în contextul actualului război din Ucraina. Iohannis a mai amintit că din 2023 cheltuielile pentru apărare vor crește de la 2% la 2,5% din Produsul Intern Brut (PIB).

„În aceste condiții, Forțelor Terestre le revine un rol important în creșterea capacității operaționale a armatei noastre, fiind necesar un efort constant și susținut pentru instruirea intensivă și eficientă a unităților militare în condiții complexe, inclusiv în mediu aliat. Totodată, se va intra într-un proces accelerat de modernizare a înzestrării, astfel încât să poată fi îndeplinite cu succes misiuni dintre cele mai complexe”, se arată în mesajul lui Klaus Iohannis, notează DIGI24.ro

Președintele României a transmis luni, 25 aprilie 2022, un mesaj cu prilejul Zilei Forțelor Terestre, care se sărbătorește de Sfântul Gheorghe.

„Sărbătorim astăzi Ziua Forțelor Terestre, una dintre cele mai importante categorii de forțe ale Armatei României, care desfășoară misiuni complexe, cu un rol esențial în asigurarea apărării și securității țării noastre (...) Ne aflăm într-un context de securitate complicat, rezultat al agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei și se impun, așadar, măsuri speciale suplimentare, cu caracter strict defensiv”, a precizat Iohannis.

Șeful statului a amintit decizia luată la summitul NATO din 24 martie privind constituirea unui grup de luptă al Alianței în țara noastră.

„Dragi militari, prin profesionalismul, disciplina, hotărârea și spiritul de sacrificiu pe care le dovediți zi de zi demonstrați că sunteți pregătiți în orice moment să vă apărați patria și valorile pe care le împărtășim cu aliații și partenerii noștri din Uniunea Europeană și NATO. Fie că vă antrenați în poligoanele de instrucție din țară sau că acționați în misiuni internaționale, în diversele teatre de operații, creșteți în fiecare zi prestigiul României și al armatei noastre”, a mai spus președintele Iohannis.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău