Klaus Iohannis: România va proteja integritatea teritorială a Republicii Moldova

  • 28 Noiembrie 2014 15:21
Klaus Iohannis: România va proteja integritatea teritorială a Republicii Moldova

România va sprijini în continuare parcursul european al Republicii Moldova și va proteja integritatea teritrorială și interesele economcie ale acesteia, a declarat la 28 noiembrie președintele ales al României Klaus Iohannis, aflat în vizită la Chișinău.

Klaus Iohannis întreprinde la Chișinău prima sa vizită peste hotare, după ce a fost ales președinte al României. El a fost întâmpinat cu lozinci și aplauze de zeci de tineri în fața sediului Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Klaus Iohannis a subliniat caracterul special al relațiilor dintre Republica Moldova și România și a asigurat că Bucureștiul va susține în continuare parcursul european al Republicii Moldova. România are o datorie de necontestat față de Republica Moldova: constituirea unui spațiu comun de democrație, stabilitate și prosperitate, iar unul din obiectivele principale ale politicii externe a României este susținerea în cel mai clar mod cu putință a parcursului european al țării. Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este un proiect național al României, a declarat Klaus Iohannis.

Am certitudinea că România și Republica Moldova vor împărătși același spațiu comun de prosperitate și democrație în interiorul UE. În calitate de președinte ales al României vă promit că România va proteja fără doar și poate integritatea teritorială și interesele economice ale Republicii Moldova, a declarat Klaus Iohannis.

La rândul său, Vlad Filat a dat asigurări că Republica Moldova va continua reformele pro-europene, dar a atras atenția și la importanța alegerilor din 30 noiembrie.

Aceste alegeri sunt cele mai importante de la proclamarea independenței încoace. Provocările interne, dar în mod special cele cu caracter extern ne determină pe noi toți să fim maxim responsabil, uniți solidari pentru a oferi Republicii Moldova un viitor european, a declarat Vlad Filat.

Klaus Iohannis a avut astăzi o întrevedere și cu președintele Nicolae Timofti

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău