Klaus Iohannis, întâlnire cu vice-președintele Joe Biden

  • 28 Septembrie 2015 16:46
Klaus Iohannis, întâlnire cu vice-președintele Joe Biden

Parteneriatul strategic româno-american va fi tema centrală a întrevederii pe care Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în SUA, o va avea cu vice-președintele Joe Biden.

Parteneriatul strategic româno-american va fi tema centrală a întrevederii pe care președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Statele Unite, o va avea, astăzi , la Washington, cu vice-președintele Joe Biden. 
 
Prezent , ieri , la summit-ul ONU dedicat noului program pentru dezvoltare durabilă a planetei în următorii 15 ani, șeful statului a anunțat că România își va revizui Strategia națională de dezvoltare durabilă, care să pună accentul pe susținerea incluziunii persoanelor cu dizabilități, a tinerilor și a femeilor. 
 
"Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, adoptată de liderii mondiali la summitul ONU, are ca obiectiv eradicarea sărăciei în toate formele și sigurarea unei dezvoltări durabile", spunea de la tribuna Națiunilor Unite președintele Klaus Iohannis. 
 
"Sărăcia, lipsa de speranță, disperarea și excluziunea socială sunt rădăcina conflictelor", mai preciza Klaus Iohannis în fața liderilor mondiali, aici, la New York, și sublinia că sărăcia ar putea duce la disperare și frustrare, ceea ce s-ar putea transforma în sămânța extremismului șî a violenței.  
 
Klaus Iohannis: După cum am putut observa în ultimele luni, sute de mii de oameni au fugit din calea războiului în căutarea unei vieți mai bune, intrând în Europa deseori prin mijloace riscante. Acest flux, din ce în ce mai mare de migranți din Orientul Mijlociu și Africa, a determinat țările europene să depună eforturi masive pentru a face față unui dezastru umanitar de proporții. Ne confruntăm cu o criză complexă. Este vorba de aspecte umanitare, de o crieză a protejării granițelor, de o criză a integrării și de o criză financiară. Dacă nu găsim cele mai adecvate mijloace de a o soluționa pe fiecare dintre ele, fiecare val de migrație îl va depăși pe cel anterior.  
 
Tot ieri, președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs pe tema egalității de gen și capacitatea femeilor, în cadrul căruia șeful statului a pledat pentru nediscriminare și a precizat România susține egalitatea de gen și va continua să fie pe deplin angajată în protejarea și promovarea tuturor drepturilor femeilor.  
 
Președintele Iohannis și soția sa au depus flori, aseară , la monumentul Ground Zero din New York dedicat victimelor atentatelor teroriste din 2001 - în dreptul numelor celor doi români : Ana Fosteris și Corina Stan, decedați în urmă cu 14 ani.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău