Klaus Iohannis: „Împreună cu Italia susținem concret și hotărât parcursul Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană”

  • 19 Iunie 15:23
Klaus Iohannis: „Împreună cu Italia susținem concret și hotărât parcursul Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 19 iunie 2024, la Palatul Cotroceni, declarații de presă comune cu Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, în care a vorbit și despre susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

„Îl felicit pe domnul președinte pentru rezultatele vizitei pe care tocmai a efectuat-o la Chișinău. Mă bucură faptul că, împreună, susținem concret și hotărât parcursul Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană. Republica Moldova este partenerul nostru cel mai afectat de război și trebuie să ne asigurăm că îi acordăm tot sprijinul necesar. Nu în ultimul rând, transmit aprecierile noastre pentru Președinția italiană a G7, care deja a avut inițiative de excepție și a răspuns adecvat provocărilor actuale internaționale majore", a spus Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al președinției României.

Klaus Iohannis a discutat cu omologul său italian și aspecte privind consolidarea familiei comune, europene, menționând „cât de semnificativă rămâne planificarea riguroasă a Agendei strategice a Uniunii Europene pentru perioada următoare".

În cadrul întrevederii au fost discutate și subiecte legate de războiul pe care Rusia continuă să-l ducă împotriva Ucrainei.

„Am discutat cu domnul președinte și despre preocupările noastre de securitate generate de războiul pe care Rusia continuă să-l ducă împotriva Ucrainei, cu un puternic impact negativ pentru regiune, dar și pentru întregul spațiu euroatlantic. Vom continua să lucrăm împreună cu Italia și cu toți aliații noștri pentru întărirea rolului NATO de prevenire a oricărui război și de apărare a statelor noastre, prin consolidarea posturii sale de descurajare și apărare pe Flancul Estic, dar la fel și pe Flancul Sudic", a adăugat Iohannis.

Președintele Republicii Italiene s-a aflat într-o vizită oficială la Chișinău în perioada 17-18 iunie. În cadrul acesteia, au fost semnate mai multe acte printre care și o declarație comună în sprijinul integrării europene a Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
27,18
Nori împrăștiați
Umiditate:57 %
Vint:5,66 m/s
Mon
23
Tue
26
Wed
27
Thu
23
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău